advent

2018.12.16. 14:30

Veszprémben is meggyújtották a harmadik gyertyát

A szeretet gyakorlatára, az ünnep méltóságára és a Megváltó fogadására történő felkészülésre hívta fel a figyelmet Strenner Zoltán, Keresztes Gábor és Elmer Hernandez a harmadik adventi gyertya meggyújtása alkalmával.

Leitner Vera

Fotó: Balogh Ákos/Napló

– A szeretetről szól az egész adventi várakozás, és ahogy Jézus tanított minket, a szeretet a legfontosabb. Ezt mindennap gyakorolnunk kell, nemcsak ezen az ünnepen – mondta el a város adventi koszorúján lévő harmadik gyertya meggyújtását megelőzően Strenner Zoltán önkormányzatai képviselő szombat délután a Szentháromság téren. – Mindennap tudunk tenni egy apró jócselekedetet embertársainkért. Soha nem a nagy dolgokra kell gondolnunk, de ha mindennap tudtunk egy jó dolgot tenni, akkor az Istennek tetsző lesz, és onnantól kezdve békesség van a szívünkben.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Az ünnep legyen ünnepies. Legyen benne tánc, virág, fiatal nők, válogatott étkek, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok. S mindenekfölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség – idézte Márai Sándor szavait Keresztes Gábor színművész, aki az író Az ünnepekről című művével készült az alkalomra.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Soha ne felejtsük el, hogy a karácsony nemcsak az anyagi ajándékról szól, hanem magáról a Kisdedről, aki hozzánk fog érkezni – hangsúlyozta a Fülöp-szigeteki Elmer Hernandez, a Szent Mihály-bazilika plébániáján gyakorlatát töltő verbita diakónus. Hozzátette, ezért az ünnepre készülve nem az ajándékok beszerzésével kell a legtöbb időt eltöltenünk, hanem Istennel és a családunkkal. A diakónus arra kérte Istent, hogy a szeretetet, a reményt és a békét minden családban megerősítse, mert erre nagy szükségünk van a mai világban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában