veteránok

2019.06.18. 20:02

Veszprémben tartottak baráti találkozót a légtér védelmezői

Az egykori Légierő Parancsnokság – Csapatrepülő Parancsnokság veteránjai és az MH 54. Veszprém Radarezred katonái is baráti találkozót szerveztek a helyőrségi sportpályán a napokban.

Balogh Ákos

Érdeklődők az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kiállításán nézelődnek

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A találkozókat évről évre hagyományszerűen szervezik meg Veszprémben. Először az egykori légtérvédelmezők gyűltek össze, hogy katonatársaikkal elevenítsék fel a dicső múltat, emellett számos kulturális színpadi előadás és közös ebéd is várta a veteránokat, valamint kiállítások is színesítették a rendezvényt. Egyenruhákat és helikopteres fotókiállítást is megtekinthettek a találkozóra ellátogatók.

Jobboldalon HIbácskó Ferenc hagyományőrző különböző hatástalanított fegyvereket mutat az érdeklődőknek
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A röviden csak LEP-CSRP Találkozó elnevezésű eseményt követően az aktív légtérvédelmezők, az MH 54. Veszprém Radarezred katonacsaládjainak baráti találkozóját tartották a Schönherz focipályának becézett honvédségi komplexum területén. Az esemény különlegességét az adta, hogy idén ünnepli az alakulat jogelőd szervezetei megalakulásának 70. évfordulóját.

A Magyar Honvédség 54. Veszprém Radarezred jogelőd szervezetei megalakulásának 70. évfordulója tiszteletére Csapatünnepet, Családi Napot és Nyugdíjas Találkozót rendeztek Veszprémben a helyőrségi sportpályán.

A rendezvény a Kossuth Laktanyában kezdődött ünnepélyes ezredsorakozóval, majd megkoszorúzták a Légtérellenőrzők emlékére állított kopjafát valamint emléktáblát is avattak, ezt követően pedig kötetlen színes programok várták az érdeklődőket a sportpályán. Többek között sport és technikai bemutatók, tűzoltóautó, tűzszerész katonák kiállítása, rendőrségi bemutató sátor és a különleges műveleti katonák homokfutó járműve is megtekinthető volt, a kulturális műsorok között pedig a Légierő Zenekar Big-Band koncertje és a Musical Táncstudió műsora is szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában