többször kocsijuk szélvédőjére köpött

2019.04.03. 16:00

Zaklatta a feleségét, szidta a rendőröket

A rablás miatt tavaly kilenc hónap fegyházra ítélt 43 éves férfit újból bíróság elé állították korábban elkövetett bűncselekmények miatt.

Mátételki András

A veszprémi buszpályaudvaron 2016-ban fiával együtt rabló B. Rolandnak zűrös volt az előélete. Még 2013-ban megismerkedett egy nővel, akinek a hajmáskéri otthonába költözött. Amikor a vádlott más ügy miatt börtönbe vonult, megszakadt a kapcsolatuk.

A férfi szabadulása után, 2015 tavaszán elkérte a nőtől a lakáskulcsot, mondván, elhozza az otthagyott holmiját. A vád szerint a férfi ekkor szó szerint kirámolta a lakást: elvitte a hűtőszekrényt, a mosógépet, a bútorokat, s a 30 darabos étkészletet is mindenfajta konyhai felszereléssel együtt. A tulajdonos 237 ezer forintban jelölte meg a kárát. A nyomozás során a férfi új otthonában csak 14 ezer forint értékben foglaltak le tárgyakat a rendőrök, ami volt élettársa lakásából származott.

Roland felesége olyan szinten összeszólalkozott a férjével 2016 novemberében, hogy az asszony kihívta a rendőröket. A járőrökkel a férfi közölte, amennyiben nem viszik el a feleségét, akkor éjszaka bántalmazni fogja, és kilógatja majd az ablakon. Amikor az egyenruhások a vádlott kezére bilincset tettek, hogy bevigyék a veszprémi kapitányságra, a férfi becsületsértően mindennek elmondta a rendőröket, s többször kocsijuk szélvédőjére köpött.

A Veszprémi Járásbíróság zaklatás bűntette és becsületsértés vétsége miatt B. Rolandot, mint különös visszaesőt, egy év börtönre ítélte.

A törvényszék másfél évre emelte a szabadságvesztés idejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában