közel 100 vendég

2019.02.22. 07:00

Zenés-táncos nyugdíjas farsang Herenden

A szervezőket is meglepte, hogy milyen sokan eljöttek a Nyugdíjas farsangra a megyéből.

Molnár Sándor

A házigazdák mellett érkeztek Ajkarendekről, Szentgálról, Veszprémből és Veszprémfajszról is, úgyhogy közel 100 vendég töltötte meg a herendi művelődési házat.

A szervező Kultúr Porta civil közösség nevében Hirschl Melinda elmondta, hogy Herenden alakulóban van a nyugdíjas klub és ennek apropóján tartják most a farsangot. A vidám délutánra meghívták a környéken már aktívan működő nyugdíjas csoportokat, akiktől példát vehetnek és a közös kikapcsolódás mellett, szerettek volna ötleteket is kapni tőlük a működéssel kapcsolatban. A farsangi mulatságra természetesen várták a helyi időseket is, akik közül sokan aktívan kivették a részüket a szervezésből is. Az érkező csoportok közül többen jelmezt is öltöttek, és a jelenlévők vidám műsorokkal szórakoztatták egymást.

A Herendi Hölgykoszorú polkát táncolt, a veszprémi Őszidő Nyugdíjas Klub tagjai banya táncot adtak elő, magyar nótákat énekelt József, a Szenior Találkozó peremartoni „sztárja”, tangóharmónikán játszott Nádasi Elemér és vidám versekkel is készültek néhányan. A batyus farsang igazán jó hangulatban, kötetlen légkörben zajlott. A Szentgáli Nyugdíjas Klub tagjai jó kapcsolatot ápolnak a herendiekkel, ezért nagy örömmel jöttek el most is.

 

A tíz fős társaság cigány tánccal készült és olyan parázs hangulatot teremtett, hogy sokan rögtön táncra is perdültek velük. A rendezvényen Hirschl Melinda bejelentette a következő Szenior Találkozó időpontját, amelyet tavaly Herenden rendeztek meg először, hatalmas sikerrel és több mint 600 résztvevővel. Idén Kislődön tartják meg a sokak által várt rendezvényt, augusztus 23-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában