Külföld

2009.03.31. 14:06

Lendvai Ildikó is szóba jöhet pártelnökként

Budapest - Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezető neve is szóba jöhet az MSZP elnökeként - mondta Kiss Péter, az MSZP alelnöke kedden Budapesten újságíróknak.

nincs nev

Kétségtelen, hogy Lendvai Ildikó neve szóba kell, hogy jöjjön - válaszolta a kancelláriaminiszter arra a kérdésre, mely szerint a frakcióvezetőt javasolták pártelnöknek, és ő is a támogatásáról biztosította.   Kiss Péter hozzátette: ő is nagyra tartja a frakcióvezető elmúlt években elvégzett munkáját.

Az MSZP vezető tisztségviselőinek megbeszélése után az alelnök elmondta, abban maradtak, hogy nyílt jelölési folyamatban állítanak a vasárnapi kongresszusra pártelnököt. Csütörtökre derül ki, kik a jelöltek, a jelölési folyamat most indul - tudta meg az MTI.

Az alelnök elhárította azt a kérdést, hogy Gyurcsány Ferenc elindul-e újra a pártelnöki posztért, mondván ezt a kérdést nem neki kell feltenni. "De a beszélgetés abból indult ki, hogy ezt a bejelentést (a lemondásáról ) már megtette a hétvégén" - fogalmazott.  Arra a kérdésre, hogy ő elindul-e a pártelnöki posztért, a miniszter csütörtökre ígért választ.

A következő kormány programjáról Kiss Péter azt mondta, szélesebb a programja annál, mint hogy csak válságkezelő intézkedéseket tegyen. Reméli, hogy korrekt baloldali karakterű program lesz.    

Arra a kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc leköszönő pártelnök-miniszterelnök jövőjéről esett-e szó a megbeszélésen, Kiss Péter azt mondta, a tanácskozás nem személyek jövőjével foglalkozott, hanem sokkal inkább a jelölési és a választási folyamattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!