Külföld

2009.04.20. 12:51

Elrabolták Szomáliában az Orvosok Határok Nélkül mozgalom két alkalmazottját

Szomália - Az orvosszervezet emberei főként a rosszul tápláltság és a tüdőbaj ellen küzdenek Szomáliában, 1991 óta, és eddig semmilyen incidens nem érte őket.

nincs nev

Elrabolták Szomáliában az Orvosok Határok Nélkül nevű nemzetközi humanitárius szervezet két külföldi alkalmazottját - közölte hétfőn Brüsszelben a szervezet belgiumi részlegének igazgatóhelyettese, Fabienne de Leval. 

Az emberrablás vasárnap történt a szomáli-etióp határ közelében - messze a szomáli tengerparttól. Semmi nem utal arra, hogy az ügynek bármi köze lenne a szomáli partok közelében az utóbbi időben gyakoribbá vált kalózakciókhoz. 

A két külföldit, - akik állampolgárságát De Leval nem közölte - mintegy kéttucat álarcos fegyveres ejtette túszul. 

Az Orvosok Határok Nélkül belga szervezete - biztonsági megfontolások miatt - zömmel szomáli állampolgárokat alkalmaz az afrikai országban folytatott humanitárius tevékenysége során. A vasárnap elrabolt két alkalmazottjukon kívül más külföldiek nem is állnak jelenleg a szolgálatukban. 
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!