Külföld

2009.09.17. 13:56

Filmben szerepel a dán királynő

Koppenhága - Filmszerepet vállalt a dán királynő.

MTI

Margit dán királynő pontosan tudja, hogy ha történetesen nem királynő, akkor színésznő lett volna. És egy kicsit az is lett: most mutatták be Dániában A vad hattyúk (De vilde svaner) című filmet, amelyben a királynő tevékenyen részt vett. Ő foglalkozott a díszlettel és a jelmezekkel, sőt egy kisebb szerepre, egy parasztasszony megformálására is vállalkozott.
    
Margit királynőt a film bemutatójára testvére, Anna Mária, gyermekei közül pedig Frigyes és Mária kísérte el - írta az El País spanyol lap.
    
A királynő koldusasszonyként tűnik fel a Hans Christian Andersen meséjén alapuló film egy jelenetében. A vetítés végén, a királynő a film egész stábjától körülvéve felment a színpadra, és fogadta a közönség tapsát, amire meghajlással válaszolt.
    
Egy évvel ezelőtt a királynő készítette a díszlet- és jelmezterveket egy Andersen meséjéből készített balettelőadáshoz is, melyet a koppenhágai Vidámparkban, a Tivoliban vittek színre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!