Külföld

2009.09.01. 13:02

Kiss: új album 11 év szünet után

New York - Szenzációs hír a metálrajongóknak: Sonic Boom címmel 11 év szünet után októberben új stúdióalbummal jelentkezik a műfaj veterán csapata, a Kiss, amely nemcsak zenéjéről, hanem tagjainak állandó fehér arcfestéséről, látványos koncertjeiről is ismert.

MTI

A Loud and Proud/Roadrunner Records kiadásában október 5-én megjelenő új Kiss-album producere az együttes gitáros-énekese, Paul Stanley. A korong tizenegy dalt tartalmaz - közölte a Warner Music Hungary kedden az MTI-vel.

A New Yorkban alakult Kiss, amely első lemezét 1974-ben adta ki, az elmúlt 35 évben világszerte több mint 80 millió albumot adott el.

"A Sonic Boom (Hangrobbanás) a Destroyer óta a legjobb anyagunk, mintha a Rock And Roll Overt a Love Gunn-nal párosítanánk" - lelkendezett a basszusgitáros Gene Simmons, aki a Kiss három csúcslemezét említette: az előbbi kettő 1976-ban, az utóbbi 1977-ben jelent meg.

A Kiss alapító tagjai közül mára csak Stanley és Simmons maradt; az új albumon kettejük mellett Tommy Thayer gitározik és Eric Singer dobol.

A Sonic Boom nemcsak normál változatban lesz elérhető; készítenek egy háromlemezes speciális kiadást is, amelyben egy teljesen újrarögzített greatest hits CD és egy koncert DVD is benne lesz, utóbbit Argentínában vették fel tavalyi, legutóbbi turnéjukon.

Címkék#kiss

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!