Külföld

2009.09.22. 19:37

Tenisz: Henin visszatér!

Brüsszel - Hivatalosan is bejelentette visszatérését kedden Justine Henin, a világelsőként tavaly visszavonult belga teniszező.

MTI

"Ismét érzem magamban elszántságot, feltöltődtem, fizikailag rendben vagyok, és nagyon hiányzik a játék. 

Hatalmas döntést hoztam meg, és nagyon boldog vagyok, hogy januártól újra ott leszek a WTA-tornákon" - közölte a 27 éves sztár, aki idén csak két bemutató versenyen indul Charleroi-ban és Dubajban.
    
Az eddig mintegy 20 millió dollárt összeütögető Henint a közelmúltban látták edzeni, rendelt 14 ütőt is, és lemondott egy szerepet a következő színházi évadra. A hazájában nemzeti hősként ünnepelt játékos legutóbb már nem kategorikus "nemmel", hanem "jöjjön vissza, és kérdezzen később" válasszal terelte el az egyik újságírót.
    
A mindössze 166 centis teniszező visszatérését az is erősíti, hogy két honfitársa közül Yanina Wickmayer elődöntős, Kim Clijsters pedig tornagyőztes volt nemrég a US Openen. Ráadásul utóbbi hosszú kihagyás és szülés után nyerte vissza ragyogó formáját.
    
Henin 2003 és 2007 között hét Grand Slam-trófeát gyűjtött, Athénban olimpiai bajnok lett, és 117 héten át vezette a világranglistát. Tavaly májusi visszavonulása óta öten is ültek már a WTA-trónon: az orosz Marija Sarapova és Dinara Szafina, a szerb Ana Ivanovic és Jelena Jankovic, valamint az amerikai Serena Williams.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!