Külföld

2009.11.16. 20:15

Közel 46 ezer eurós telefonszámla Franciaországban

Párizs - Közel 46 ezer eurós (12,3 millió forintos) számlát kapott kézhez a France Télécom szolgáltatótól egy francia család egyhavi mobiltelefon- és internethasználatért. A szolgáltató negyvenéves részletfizetést ajánlott fel a kétségbeesett előfizetőnek.

MTI

A belga határ közelében élő kávéház-tulajdonosok nem hittek a szemüknek, amikor kinyitották az előző havi mobiltelefon-fogyasztásukról szóló számlát, amelyen a befizetendő összegként 45.923 euró volt feltüntetve.
   
A reklamálást követően a szolgáltató negyvenéves részletfizetést ajánlott fel a számla rendezésére - mondta hétfőn a férj, Eric Gernez a France 2 közszolgálati televíziónak. Ezt azonban a házaspár nem fogadta el, ők ugyanis korlátlan használatú 3G mobilinternet-használatra fizettek elő a francia kommunikációs cégnél.
   
Laurent Vitouy, a France Télécom regionális igazgatója személyesen vette kézbe az ügyet, és a számlák átnézése után szakértőivel arra a következtetésre jutott, hogy a férj mobiltelefonja feltehetően egyszerűen átállt egy belga szolgáltató hálózatára, s így a család azon keresztül internetezett egész hónapban.
   
A France Télécom elnézést kért, a számla rendezése még folyamatban van, de a házaspár örömét fejezte ki amiatt, hogy korábban nem engedélyezte a szolgáltatónak számlájukról az előfizetési díj automatikus leemelését.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!