Külföld

2009.12.07. 07:22

Lelőttek egy feltehetően elmebeteg izraeli férfit, aki be akart jutni a Gázai övezetbe

Jeruzsálem - Az izraeli biztonsági erők lelőttek hétfőn egy feltehetően elmebeteg izraeli férfit, aki a hatósági tilalom ellenére megpróbált bejutni a Gázai övezetbe - közölte az izraeli hadsereg.

MTI

A harminc év körüli férfi az erezi határátkelő felé futott, és megpróbált átmászni az Izraelt a Gázai övezettől elválasztó kerítésen. Az izraeli biztonsági erők felszólítása és a levegőbe leadott figyelmeztető lövések ellenére sem tett le szándékáról, ezért a biztonságiak alsótestére céloztak. A férfi kórházban belehalt sebesüléseibe.
   
A hadsereg közleménye szerint a férfi izraeli állampolgár és állítólag elmebeteg volt.
   
Izrael nem engedélyezi állampolgárainak a Gázai övezetbe való belépést. A zsidó állam blokád alatt tartja a palesztin enklávét azóta, hogy 2007. júniusában az övezet a Hamász iszlamista mozgalom uralma alá került.
   
Az izraeli-gázai határ mentén feszült a helyzet, az izraeli biztonságiak rálőnek azokra, akik - akár Izrael felől, akár palesztinok az övezet felől - megpróbálják megközelíteni a kerítést, és ezek az incidensek egyes esetekben halállal végződtek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!