Külföld

2010.07.28. 09:24

Légi katasztrófa Pakisztánban - Eddig 25 holttestet találtak

Iszlámábád - Legkevesebb 25 holttestre bukkantak a mentőalakulatok a pakisztáni utasszállító repülőgép lezuhanásának helyszínén, öt ember pedig csak megsebesült, de csodálatos módon életben maradt.

MTI

Az Airblue magán légitársaság Airbus 321-es típusú, 150 embert szállító gépe dombos területen csapódott a talajba Iszlámábád közelében szerda reggel. A baleset helyszínéhez közút nem vezet, a pakisztáni televízióban mutatott képsorok szerint a mentési munkálatokban részt vevők gyalogosan közelítették meg a roncsot. A kutatásba helikoptereket is bevetettek. A becsapódás helyszínén sűrű a füst, a körülötte lévő erdős terület több helyen kigyulladt.

A menetrend szerinti járat 144 utast és 6 fős személyzetet szállított - közölték a pakisztáni hatóságok. Más források szerint 146 utas tartózkodott az összesen 152 embert szállító gépen.

A déli kikötővárosból, Karacsiból érkező 202-es járat közép-európai idő szerint 6.43-kor vesztette el a kapcsolatot az iszlámábádi Benazir Bhutto Nemzetközi Repülőtér irányítótornyával.

Azt egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet, de a pakisztáni légügyi hatóságok elmondták, hogy meglehetősen kemény időjárási viszonyok között készülődött landoláshoz a repülőgép. Pakisztánban napok óta esik az eső, és köd is nehezíti a tájékozódást.

Raheel Ahmed, a légitársaság szóvivője elmondta, hogy nyomozást indítanak majd, de egyelőre a túlélők felkutatására összpontosítanak. A repülőgépet nyolc éve építették, és semmilyen ismert műszaki problémája nem volt - folytatta Ahmed, hozzátéve, hogy a pilóták nem adtak le vészjelzést a katasztrófa előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!