Külföld

2010.07.28. 16:05

Női alsóneműket árusító üzleteket vett célba a Hamász az erkölcs védelmében

Gáza - Erkölcsösségre szólították fel a fehérnemű üzleteket a Gázai övezet iszlamista vezetői.

MTI

Egy héttel azután, hogy megtiltották a nőknek, hogy nyilvános helyeken vízipipázzanak, a Hamász palesztin szervezet irányította rendőrség a hiányos ruházatú próbababák és a kihívó alsóneműket hirdető poszterek eltávolítására utasította a női fehérnemű üzleteket.

"Ezek az intézkedések a hétköznapi emberek panaszainak és elvárásának tesznek eleget. A hagyományaink megőrzéséről szólnak " - hangoztatta nyilatkozatában a rendőrség szóvivője, Ayman Al-Batniji szerdán.

A Hamász vezetői több ízben tagadták, hogy szándékukban állna az iszlám törvényeket ráerőltetni a 1,5 millió lakosú Gázai övezetre. Ennek ellenére, a Hamász rendőrei korábban már feloszlattak a területen egy hip-hop koncertet és - bár sikertelenül - megpróbálták hagyományos muszlim öltözék viselésére kényszeríteni a női ügyvédeket és diákokat, aminek nagy visszhangja lett a nyilvánosság előtt.

A palesztinok a Hamasz erényérvényesítő akcióit az iszlám saría vallástörvények sikertelen fenntartását kifogásoló konzervatív iszlám csoportok lecsillapítására tett törekvésekként értelmezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!