Külföld

2010.12.24. 06:50

Kétezer utas rekedt a párizsi Roissy repülőtéren

Párizs - Mintegy kétezer utas rekedt csütörtök este a párizsi Roissy repülőtéren a tömeges járattörlés miatt. A polgári védelem tábori ágyakat és takarókat bocsátott a rendelkezésükre - közölte a közlekedési és környezetvédelmi miniszter.

MTI

Csütörtök délután 58 járatot töröltek a Roissyn, főleg a repülőgépek jegesedése miatt. Ez azt jelenti, hogy 6-7 ezer ember gépe nem indult el. A havas eső vastagon ráfagyott a légi járművekre, és letakarításuk legalább kétszer annyi időt vesz igénybe, mint általában. Emiatt körülbelül 2000 ember volt kénytelen az éjszakát a repülőtéren tölteni - mondta Nathalie Kosciusko-Morizet, miután ellátogatott a légikikötőbe.

A Roissyn már amúgy is nagy volt a rendetlenség, mert néhány nappal korábban is ott töltötte az éjszakát több ezer ember a viharok miatt.

A miniszter szerint az érintett 6-7 ezer utasnak a fele még pénteken sem fog tudni gépre szállni. Azok az utasok azonban, akik már váltottak jegyet valamely pénteki, menetrend szerinti járatra, nagy valószínűséggel elindulhatnak - tette hozzá.

A hatóságok azonban azt kérik a Roissyról indulni szándékozóktól, hogy előtte tájékozódjanak.

Mindenképpen nagy felfordulás lesz pénteken - jelentette ki a miniszter.

Címkék#párizs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!