Külföld

2011.04.08. 12:43

Elf füleket operáltatnak maguknak a rajongók

Arizona - Itt a fantasy megszállottság új szintje, amikor a rajongók a kockázatok ellenére műtetnek maguknak hegyes füleket. Ez lesz az új trend?

Napló Online

A legtöbb rajongó nem menne ilyan messzire, de néhányuk elf mániája nem ismer határokat. Az egészségügyi veszélyekre nem figyelve operáltatnak maguknak filmbeli kedvenceikhez hasonló hegyes füleket - írta a Daily Mail internetes oldala, az ABC reggeli tévéműsora nyomán.

Úgy gondolják, hogy a hegyes fül imádata az Avatar és a Gyűrűk ura című filmek miatt terjedt el.

A Phoenixben élő testmódosításokkal foglalkozó művész, Steve Haworth, aki Guinness-rekorder a szakmájában, azt nyilatkozta az ABC-nek: Sok ember akad, aki a belső önképét szeretné megmutatni a világnak is. "Örülök, hogy olyan művész vagyok, aki ezt megadhatja nekik", mondta.

Dr Arthur W. Perry, plasztikai sebész figyelmeztet a porc átformálás veszélyeire, melyekről minden alanynak tudnia kell. Az igazi veszély a fül nagymértékű deformációja, és a az elfertőződés, ami akár napokon belül elpusztíthatja a fület. Nagyon bonyolult, és gyakran nem is lehetséges teljesen helyreállítani a testrészt - mondta.

Mr Haworth fül átalakító beavatkozása 600 dollárba kerül, és húsz percet vesz igénybe, de nem altathatja a pácienst, mert nem orvos - hangzott el az ABC reggeli műsorában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!