Külföld

2011.05.06. 10:05

Agyhullámokkal vezérelhető cuki macskafülek

A legújabb agyhullámokra épülő kütyü őrület, a Nekomimi, azaz hogyan terjesszük ki az emberi test képességeit macskafülek segítségével.

Napló Online

A nekomimi egy elemmel működő macskafül-pár, ami az "agyhullámokra" reagál, így viselő mozgathatja őket. Kísértetiesen hasonlít két korábbi termékre, melyek a fejen található izmok elektromos impulzusaira reagálnak, mint például a Neurosky "Jedi kiképzője", illetve az Atari legedás Mindlink-je - írta a Boingboing.

Az Neurowear csapata úgy hirdeti, mint új kommunikációs eszközt, a Japan Trends szerint inkább egy új divatkellék, ami bioszenzorok segítségével érzékeli az agyhullámokat. Egyértelműen a japán "cukipiacra" készült, a macskafül formát nézve - a nekomimi japán szó, a neko macskát, a mimi fület jelent. A fülek az érzelmi változásokat követve mozognak, imitálva ezzel a macskák fülmozgását.

A termék, bár jelenleg inkább tűnik reklámfogásnak, további funkciókkal is bírhat. Segíthet a mentálisan visszamaradott embereknek kifejezni érzelmeiket, illetve enyhítheti a feszültséget két ember között, akiknek kommunikációs vagy verbális nehézségei vannak.

A cég, álllítása szerint, további termékeket kívánnak piacra dobni, ezzel építve a Japánban növekvő tendeciát mutató jóléti és egészségügyi piacra - írta a japantrends.com weboldal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!