Külföld

2011.08.26. 10:42

Vérfertőzés: évtizedeken át erőszakoskodott lányaival az osztrák apa

Őrizetbe vettek Ausztriában egy 80 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 1970 óta rendszeresen megerőszakolta és bántalmazta két szellemi fogyatékos lányát - adta hírül csütörtökön az osztrák média.

MTI

Egy szociális gondozó tett feljelentést a felső-ausztriai férfi ellen, aki egy kis felső-ausztriai faluban, Braunau járásban lakott két felnőtt korú - 53, illetve 45 éves - lányával.
   
A feltételezett áldozatok a vallomásukban azt mondták, hogy apjuk verte őket és azzal fenyegetőzött, hogy lelövi őket. Megtiltotta nekik, hogy idegenekkel találkozzanak, s a rendőrség szerint teljesen megfélemlítette őket. Májusban, amikor a férfi egy alkalommal ismét nemi erőszakot akart elkövetni az idősebbik lányán, dulakodás közben elesett és nem tudott felállni. A gondozót a két nő hívta ki, két nappal később.
   
A férfit egy szociális otthonba szállították be, s miután lezárultak a kihallgatások, ott vették őrizetbe csütörtökön.
   
A kétezer-négyszáz lelket számláló település lakói értetlenül állnak az eset előtt. Ausztriában az ügy az amstetteni Josef Fritzl ügyét idézi fel. Fritzl 24 éven át tartotta házuk pincéjébe bezárva saját lányát, és hét gyermeket nemzett neki úgy, hogy mindezt titokban tartotta a házban vele együtt élő felesége előtt. Az "amstetteni rémként" is emlegetett férfit szellemileg abnormális elítéltek börtönében letöltendő, életfogytiglani börtönre ítélték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!