Külföld

2011.09.22. 13:27

Fejbeverte az ukrán oktatási minisztert egy diáklány

Az ukrán nemzeti színeket jelképező kék-sárga krizantémcsokorral verte többször fejbe Dmitro Tabacsnik ukrán oktatási minisztert egy diáklány csütörtökön Kijevben, az európai országok oktatási minisztereinek fórumán elmondott beszéde után - adták hírül ukrán internetes hírportálok.

MTI

A beszámolók szerint az eset a nemzetközi tanácskozáson részt vevő mintegy negyven oktatási miniszter szeme láttára történt, az ukrán kormány épületének előadótermében. Az elkövetőt a rendőrség a helyszínen őrizetbe vette.
   
Mint röviddel ezelőtt Facebook-beírásokból kiderült, az oktatási minisztert Darija Sztepanenko, a Kijev-Mohila Akadémia diákja páholta el a nemzeti színű virágcsokorral.
   
Az oroszbarát hírében álló Tabacsnik hivatalba lépését követően jelentősen csökkentette az erősen ukrán szellemiségű Kijev-Mohila Akadémia állami támogatását, de az oktatási tárcavezető egyébként is kinevezése óta szálka a nacionalisták szemében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!