Külföld

2011.09.16. 07:50

Felborulhat a kigyulladt norvég tengerjáró

Felborulhat a csütörtökön kigyulladt norvég tengerjáró, a Nordlys - jelezte az NTB hírügynökségnek pénteken az alesundi mentési munkálatok vezetője.

MTI

A helyzet 20 fokos dőlésszögnél válik kritikussá, ez pedig hamarosan bekövetkezhet. A hajót daruval próbálják stabilizálni - írta az NTB.

A rendőrség elmondása szerint a borulás után egy óráig tartana, míg elsüllyedne a tengerjáró.
A beömlő víz kiszivattyúzását a hajó fokozatos dőlése miatt csütörtökön felfüggesztették, és minden segítő elhagyta a fedélzetet.

A 122 méter hosszú tengerjáró röviddel a kikötőbe érkezése előtt gyulladt ki. A személyzet két tagja meghalt, 16-an megsebesültek. A 207 utas biztonságban partot ért.

Lapozzon, ha kíváncsi az előzményekre is!

 

 

 

OLDALTÖRÉS: Kigyulladt egy Norvég tengerjáró

 

 

 

 

 

 

Kigyulladt egy tengerjóró Norvégiában

Kigyulladt csütörtökön a Nordlys norvég turistahajó Alesund közelében. A legénység két tagja meghalt, tucatnyi megsérült - közölték a hatóságok.

A tüzet, amely a hajó géptermében ütött ki, három órával később sikerült megfékezni. A rendőrség gyanúja szerint robbanás miatt történt, de a szóvivő ennek okáról nem volt hajlandó találgatni. A hajó léket kapott, s búvárok vizsgálják a rongálódás mértékét.
   


A 207 utast és az 55 fős személyzet nagy részét csónakokkal partra tették. Az érintett hajózási vállalat egyik szóvivője közölte, hogy a 122 méteres, erősen füstölő hajót sikerült a kikötőbe vontatni és lehorgonyozni. A mentésnél a tűzoltókon kívül két helikoptert is bevetettek. A sérültek részben megégtek, részben mérgező füstöt lélegeztek be.
   
A Nordlys Bergenből indult, és a sarkkörön túl lévő népszerű turista célpontokat kereste volna fel. A baleset bekövetkeztekor szerencsére Alesund közelében járt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!