Külföld

2011.09.11. 13:09

Szeptember 11. - Ahmadinezsád: csak háborús ürügy volt Washington számára

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök szerint az Egyesült Államok ürügyként használta fel a tíz évvel ezelőtti egyesült államokbeli terrortámadásokat az afganisztáni és iraki háborúhoz.

MTI

Az iráni államfő azt mondta vasárnap, hogy a merényletek egy "bonyolult, eltervezett játszmát" jelentettek, amellyel hatni lehetett az emberek érzelmeire s kikövezni az utat Afganisztán és Irak megszállása előtt.
Ahmadinezsád azt is hangoztatta az iráni állami tv honlapján megjelent beszédében, hogy az Egyesült Államok saját gazdasági problémáinak megoldása céljából indította ezeket a háborúkat. Az iráni vezető ismételten megkérdőjelezte a szeptember 11-i támadásokat övező események hivatalos amerikai változatát, "nagy hazugságnak" nevezve azt.
New York 2010-ben elutasította az iráni elnök kérelmét, hogy ellátogathasson a Világkereskedelmi Központ lerombolt New York-i ikertornyainak helyére, és tisztelettel adózhasson a terrormerényletek áldozatai előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!