Külföld

2011.09.28. 14:07

Tanárokra vadásznak mexikói bűnbandák

Fizetésük felét követelik acapulcói tanároktól helyi bűnbandák, az oktatók szerint az egyik általános iskola közelében elhelyezett emberi fejek is nekik szánt intő jelek voltak - írta a BBC brit műsorszolgáltató honlapján szerdán.

MTI

A bűnbandák az utóbbi hetekben számos acapulcói tanárt erőszakkal fenyegettek meg, ha október 1-jétől nem adják át nekik fizetésük felét. Az érintett pedagógusok saját és diákjaik életét féltve felhagytak munkájukkal, aminek következtében mintegy 320 oktatási intézmény zárta be kapuit a turisták körében népszerű üdülőhelyen.

Az acapulcói rendőrség öt, már oszlásnak indult emberi fejre bukkant kedd délelőtt 10 óra körül egy általános iskola előtt elhelyezett zsákban. A guerrerói közbiztonsági hivatal közleménye szerint az emberi maradványokat a La Garita nevű peremkerületben fedezték fel. Ugyanebben a városrészben kedden öt lefejezett holttestet találtak egy kiégett kisteherautóban, de azt egyelőre nem erősítették meg a hatóságok, hogy ugyanazon személyek teteméről van-e szó.

A fejek mellett néhány kézzel írt üzenetet is találtak, amelyekben helyi tisztségviselőket és drogbárókat fenyegettek meg ismeretlenek.

Angel Aguirre kormányzó a történtekre reagálva egy sor biztonsági intézkedés - egyebek mellett sűrűbb járőrözés, biztonsági kamerák felszerelése - bevezetésére tett ígéretet. A tanárok üdvözölték a bejelentést, ugyanakkor attól tartanak, hogy egyik napról a másikra nem várható gyökeres változás a közbiztonságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!