Külföld

2011.11.20. 17:54

Őrizetbe vették Kadhafi kémfőnökét

Őrizetbe vették Moammer Kadhafi néhai líbiai vezető kémfőnökét. Abdullah asz-Szenússzit Szabhához közel, a nővére házában fogták el - jelentette a Free Libya nevű televízió vasárnap.

MTI

A líbiai titkosszolgálat egykori vezetőjét, aki ellen a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) elfogatóparancsot adott ki, az ország déli részében fogták el - erősítette meg az Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) egyik illetékese.
   
Ahmed al-Hamduni tábornok elmondta, hogy az emberei helyi lakosoktól kapott értesülések alapján körülvették Szenusszi nővérének a házát a Tripolitól 500 kilométerre délre fekvő Birak közelében.
   
A 62 éves Szenússzit, Kadhafi sógorát egy párizsi esküdtbíróság 1999 márciusában életfogytiglani börtönre ítélte az UTA francia légitársaság gépe elleni merényben való részesség vádjával. A DC-10-es típusú gép elleni támadásban 1989-ben százhetvenen haltak meg.
   
Szombaton Kadhafi fiát, Szeif al-Iszlámot fogták el ugyanebben a térségben. Szeif al-Iszlámmal szemben is érvényes elfogatóparancsa van június 27. óta a hágai székhelyű ICC-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!