Külföld

2012.03.09. 16:54

Hatvannégy éves maffiagyilkosság áldozatára bukkantak

Azonosítottak egy, a szicíliai Corleone közelében talált csontvázat: Placido Rizzotto szakszervezeti vezetőé, akit a Cosa Nostra bűnszervezete 1948-ban gyilkolt meg.

MTI

A "keresztapák" egykori  fellegvárának tartott Corleone határában, a maffia áldozatait rejtő tömegsírban találták meg a harmincnégy évesen meggyilkolt Placido Rizzotto csontjait.    

DNS vizsgálattal sikerült azonosítani, de segített a holttest mellett talált öv és az a húszas években vert líra is, mely szintén a csontok közelében hevert.    

A szakszervezeti vezető Placido Rizzotto a háború utáni években állt a szicíliai parasztmozgalom élére, mely a nagybirtokok felosztását követelte.    

Rizzottót a maffia bérgyilkosa, Luciano Ligio lőtte volna le az akkori keresztapa, Michele Navarra parancsára. Az 1964-ben tartott bírósági tárgyaláson Ligiót bizonyítékok hiányában felmentették.    

A nyomozást Carlo Alberto dalla Chiesa későbbi csendőrtábornok folytatta, aki 1982-ben lett maffiagyilkosság áldozata.    

Rizzotto családja megelégedéssel nyilatkozott az olasz sajtónak, hangsúlyozva, hogy végre nem csak a maffiózók, áldozataik is rendes temetőben nyugodhatnak.          

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!