Külföld

2012.03.04. 13:45

Japán vízálló mobilinvázió Európában?

Vízálló mobiltelefonokkal akar részt hasítani magának az európai piacból két japán cég, a Hitachi és a Fujitsu.

MTI

Japánban már jó ideje vízálló az eladott mobilok zöme, 90-95 százalékukkal nyugodtan telefonálhat bárki még zuhanyozás közben is. Ez főként a nők körében népszerű, és különösen azok hálásak készülékük vízállóságáért, aki beleejtették már telefonjukat vécébe.  
   
Hogy Európában is hasonlóan heves-e a zuhanyozós telefonálás iránti vágy, nem tudni, de az biztos, hogy zivatarban jó szolgálatot tehet a vízálló telefon - mondta Itakura Taro, a Hitachi igazgatója. Hozzátette, hogy cége 2005-ben kivonult az európai mobIltelefon-piacról, ám most vissza akar térni, mert időközben sok változás történt az iparágban.
   
A másik cég, a Fujitsu olyan készülékkel próbálkozik, amely nemcsak víz- hanem ütésálló is. Ezt acélgolyó többszöri ráejtésével szemléltette a héten a mobiltelefonok barcelonai világkongresszusán. A Fujitsu az idősebb korosztályokból is remél vevőket okostelefonjaira. Készülékei ugyanis még arra is képesek, hogy lelassítsák egy telefonáló beszédét, ha azt túlzott gyorsasága miatt érthetetlennek találja a másik fél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!