Külföld

2012.03.28. 15:28

Megvertek egy zsidó gyermeket a toulouse-i iskola közelében

ntiszemita szlogeneket hangoztatva megtámadtak egy 12 éves zsidó fiút annak a toulouse-i iskolának a közelében, ahol múlt héten három gyermeket és egy tanárt ölt meg egy dzsihádista merénylő - közölték az Ozar Hatorah iskola tisztségviselői.

MTI/AP

Katia Normal, az intézmény humánerőforrás vezetője elmondta, hogy a diák nem szenvedett súlyos sérüléseket. A támadó két, nála pár évvel idősebb fiatal volt, akik a fejére mértek ütést hétfőn délután, mintegy 100 méterre az iskolától. Jean Paul Amoyelle iskolaigazgató az incidenssel összefüggésben éberségre szólított fel, hangsúlyozván, hogy az efféle támadások további agresszióhoz vezethetnek.

Franciaországban különösen a félmilliós zsidó közösség körében fokozódtak az indulatok a toulouse-i merényletet követően. Az algériai származású Mohamed Merah - aki korábban Montaubanban három ejtőernyőssel is végzett - később rendőrökkel vívott tűzharcban veszítette életét.

Nicolas Sarkozy francia elnök a múlt heti toulouse-i eseményeket követően elrendelte a zsidó és iszlám iskolák, illetve zsinagógák őrizetének megerősítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!