Külföld

2012.04.09. 07:12

Hógolyótól rettegő postások

London - Hógolyótól rettegnek postások Nagy-Britanniában - egy Hógolyó (Snowball) nevű macskától.

MTI

A zömmel hófehér állat apró termetű - mindössze 25 centi magas -, és gazdája, Ian Wilkinson szerint még a légynek se tudna ártani. Ezért is hökkent meg a 46 éves férfi, amikor levelet kapott a postától, amelyben az tudatta, hogy többé nem kap levelet és csomagot, mert macskája magatartása sérti az egészségügyi és biztonsági szabályokat, elfogadhatatlanul nagy kockázatot jelent a postások testi épségére.
   
A brit posta állítása szerint három emberét is "Hógolyó-támadás" érte, egyikük meglehetősen mély karmolásokat szenvedett el egy ujján.
   
A macska gazdája nem akart ujjat húzni a postával, ezért belülről ráccsal vette körbe a bejárati ajtó levélszekrényét, így Hógolyó már nem karmolhat meg sem betévedő emberi ujjat, sem más testrészt.
   
A macskának egyébként a férfi munkahelyén még félelmetesebb a híre. Kollégái a történtek hallatán egyenesen Nindzsa Macskának hívják, és számítógépen összemontírozták fotóját: a fényképen a rettegett Hógolyó Kalasnyikov karabéllyal feszít - adta hírül a The Sun című brit lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!