Külföld

2009.09.17. 08:38

51 nap alatt 43 maratonit futott a híres brit színész

London - Jótékonysági céloktól vezérelve 51 nap alatt negyvenháromszor futotta le a maratoni távot Eddie Izzard brit színész; a szigetország egyik kedvenc komikusa összesen 1770 kilométert teljesített.

MTI

"Tényleg nagyon jól érzem magam" - mondta a színész, akit nem mindennapi teljesítménye után Gordon Brown miniszterelnök is fogadott. 
    
"Azért mi tagadás, fáj a lábam és az egész testem, na meg nagyon fáradt is vagyok" - viccelődött a híresség, akit a Valkűr hadművelet című alkotásból és az Ocean's-filmekből ismerhet a közönség. 
    
"Elvesztettem a lábkörmeimet, tele vagyok hólyagokkal és mindennel, amivel csak lehet. Az, hogy teljesítettem a távot, felér egy sci-fivel" - fűzte hozzá a kétszeres Emmy-díjas Izzard, aki korábban nem éppen sportos alkatáról volt ismert.
    
A maratoni távot futóknak normális esetben azt tanácsolják, hogy két verseny között tartsanak hosszabb - akár háromhetes - szünetet. Eddie Izzard mindössze öthetes felkészüléssel a háta mögött vágott neki a küldetésnek. 
    
Az Eddie Iz Running címet viselő 51 napos program alatt több mint 200 ezer font gyűlt össze az Organisation Sport Relief nevű szervezet javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!