Külföld

2012.03.02. 14:17

A biztonsági erők a több ezres tüntető tömegbe lőttek Aleppóban

Bejrút - Sok ezren vonultak az utcára pénteken a szíriai fővárosban és Aleppóban, ahol néhányan megsebesültek, amikor a kormányerők tüzet nyitottak a tömegre - közölték helyi felkelők és egy nem kormányzati szervezet.

MTI/AFP

"Több ezren tüntettek pénteken Aleppó 12 különböző pontján. A demonstrálók a homszi lázadókat támogató jelszavakat skandáltak, valamint a rezsim távozását és a Szabad Szíriai Hadsereg felfegyverzését követelték" - tájékoztatta a francia hírügynökséget Mohamed Halábi, a szíriai felkelők bizottságának vezetője. Mint mondta, hatan megsérültek, amikor a biztonsági erők a tömegbe lőttek, továbbá 15 személyt őrizetbe vettek.

A több mint 2 millió lakosú Aleppó a közel-keleti ország második legnépesebb városa.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) azt közölte, hogy Damaszkuszban csütörtök este öten sebesültek meg, amikor a biztonsági erők gépkarabélyokból tüzet nyitottak a demonstrálókra. Az emberek azért vonultak utcára, hogy a rezsim tudomására hozzák: Bába-Amr bevétele nem vet véget a forradalomnak. A január 26. óta tüzérséggel és harckocsikkal lőtt homszi városrészt - egy damaszkuszi biztonsági forrás közlése szerint - a hadsereg teljesen az ellenőrzése alá vonta csütörtökön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!