Külföld

2009.11.16. 13:13

A Mercedes felvásárolja a világbajnok Brawn GP csapatot - Button a McLarenhez tart

Stuttgart - A Mercedes felvásárolja a világbajnok Brawn GP csapatot, és saját néven indul a következő Forma-1-es idényben.

MTI

Ezt Dieter Zetsche, a Daimler elnöke jelentette be hétfőn. A stuttgarti gyár egy befektetőpartner segítségével 75,1 százalékos részesedésre tesz szert a brit istállóban, amelyet eddig motorokkal látott el, és amely Jenson Button révén a pilóták vb-pontversenyében is győzött.
   
A Mercedes 2011-ig megválik 40 százalékos tulajdonrészétől a McLarennél, ám 2015-ig továbbra is szállít motorokat Wokingba.
   
A Mercedes GP főnöke az idén saját csapatát diadalra vezető Ross Brawn lesz, a pilóták neve egyelőre nem ismert. Angol lapértesülések szerint a német Nico Rosberg és Nick Heidfeld ülhet majd be a volán mögé, így a brit Buttonnak - aki túl magas gázsit kért a következő idényre - új munkaadó után kell néznie. A 29 éves címvédő várhatóan a McLarennél folytatja pályafutását honfitársa, a tavaly világbajnok Lewis Hamilton mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!