Külföld

2012.03.27. 05:24

A toulouse-i merénylő videói az al-Dzsazírához jutottak

A filmfelvételek, amelyeket a toulouse-i merénylő készített gyilkolásáról, az al-Dzsazíra katari hírtelevízió párizsi irodájába jutottak el, de a francia nyomozók már rátették a kezüket a dokumentumra.

MTI

A négy vizsgálóbíró, aki a merényletek ügyében nyomoz, illetve megpróbálja kideríteni, hogy Mohammed Merah-nak milyen mértékben volt bűntársa egyik bátyja, Abdelkader, így már azt is vizsgálja, hogy ki küldte el az al-Dzsazírának a pendrive-ra mentett videomontázst. A tévé a múlt szerdán kapta meg az adathordozót egy borítékban - közölte a rendőrség.

Már nem sokkal az utolsó merénylet után ismertté vált, hogy Mohammed Merah-nak a gyilkosság elkövetése közben egy minikamera volt a mellére erősítve.

"A montázsban a gyilkosságokról készült felvételek vannak összevágva, közben zene szól és Korán-idézetek hangzanak el" - közölte egy meg nem nevezett forrás az AFP-vel.

Mohammed Benalel Merah, a gyilkos apja hétfőn közölte a francia hírügynökséggel, hogy Algériában akarja eltemettetni a fiát, akit francia kommandósok lőttek le csütörtökön.

Hétfői hírek szerint még a merénylő családja megosztott volt abban a kérdésben, hogy hol temessék el a fiút. Mindazonáltal Mohammed Mera anyja állítólag szintén Algériában akarja eltemettetni.

"Úgy döntöttem, hogy Algériában temetjük el. Egyik fivére, Abdel-Gani felhívott, és mondta, hogy gondoskodnak az országba szállításáról. (Mohammed Merah-nak) volt algériai útlevele, amikor 2010-ben itt járt. Mind az öt gyerekem (francia-algériai) kettős állampolgár" - mondta az apa, aki 1994-ben vált el Mohammed Merah anyjától, és jelenleg az Algírtól nyugatra lévő Tiaret környékén él. Az apa hozzátette, hogy beperli a francia államot fia megöléséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!