Külföld

2011.04.10. 14:48

Az Arab Liga légtérzárlatot kér az ENSZ BT-től a Gázai övezet fölött

Az Arab Liga kérni fogja az ENSZ Biztonsági Tanácsát (BT), rendeljen el légtérzárlatot a Gázai övezet fölött, hogy az izraeli légierő ne hatolhasson be oda - közölte vasárnap Amr Músza, a pánarab testület főtitkára.

MTI

"Megbíztuk az ENSZ arab csoportját, hogy kérje BT-ülés összehívását a Gázai övezet fölötti repüléstilalmi zóna megteremtése érdekében" - jelentette be a főtitkár a liga kairói ülésének végén.
Palesztin kórházi források szerint összesen 19 palesztin vesztette életét és közel hetven sebesült meg az erőszak újabb fellobbanásában azt követően, hogy csütörtökön egy palesztin harckocsi-elhárító rakéta, amelyet a Hamász iszlamista mozgalom uralta övezetből lőttek ki, Dél-Izraelben eltalált egy iskolabuszt, súlyosan megsebesítve egy 16 éves diákot és könnyebben a busz sofőrjét.
A hadsereg szerint 120, a Gázai övezetből kilőtt rakéta és akna csapódott be izraeli területre az elmúlt két nap folyamán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!