Külföld

2009.09.21. 19:27

Az elmúlt negyven év harmadik legforróbb nyara volt az idei Spanyolországban

Madrid - Az idei volt a harmadik legforróbb nyár Spanyolországban a negyven évvel ezelőtt kezdett feljegyzések ideje alatt. Az állami meteorológiai intézet hétfői madridi bejelentése szerint az átlag hőmérséklet 1,8 Celsius-fokkal haladta meg a sokévi átlagot.

MTI

Az idei nyár forróságát csak a 2003-ban és a 2005-ben mért adatok múlják felül: 2003-ban átlagosan 2,6 fokkal, két évvel később pedig 1,9 fokkal lépte túl a hőmérséklet a normál értékeket.
    
A forróság leginkább az ország középső területeit érintette: Madridban az elmúlt negyven év legforróbb nyarát élhették meg az ott lakók.
    
Spanyolország idei legizzasztóbb napja július 23-án volt, amikor a hőmérő egyes helyeken a 45 fokot is elérte. Az országban az elmúlt tizenkét hónapban hullott csapadék mennyisége 15 százalékkal maradt el az átlagtól. A meteorológiai intézet szerint azonban korai lenne szárazságról beszélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!