Külföld

2009.10.17. 10:42

Az észak-koreai munkatáborokban 150 ezer embert tartanak fogva

Szöul - Egy szöuli jelentés szerint a foglyoknak több mint tíz órát kell naponta dolgozniuk, nincs orvosi ellátás, a napi élelmiszeradagjuk 100-200 gramm, és a bebörtönzött nők ellen gyakran követnek el erőszakot.

MTI

A konzervatív kormánypárt, a Nagy Nemzeti Párt (GNP) egyik képviselője, Szang Hjun szerint a kilencvenes évek óta csaknem kétszázezer észak-koreai került az ország "Gulagjára", s noha az utóbbi években a nemzetközi nyomás hatására négy munkatábort bezártak, még mindig hat ilyen létesítmény üzemel a KNDK-ban. A munkatáborokról szóló jelentést a szöuli törvényhozásban nyújtották be.

Észak-Korea tagadja, hogy az országban bebörtönzött politikai foglyok lennének, és a hivatalos phenjani propaganda állítása szerint az észak-koreaiak "méltóságteljes és boldog" életet élhetnek.

A dél-koreai Dong-A című lap szerint az észak-koreai Gulag-foglyoknak több mint tíz órát kell naponta dolgozniuk, nem részesülhetnek orvosi ellátásban és napi élelmiszeradagjuk 100-200 gramm. A bebörtönzött nők ellen gyakran követnek el erőszakot, a szökevények büntetése pedig általában halál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!