Külföld

2009.05.28. 16:55

Bombamerénylet Pesavarban - legalább tizenegy áldozat

Pakisztán - Legalább tizenegy ember életét oltotta ki csütörtökön Északnyugat-Pakisztánban két pokolgép és egy öngyilkos merénylő.

Szausev Xénia

A pokolgépes terrorcselekmények Pesavar tartományi főváros központjában történtek, egy bazár kis boltjait rombolták le. A helyi média beszámolója szerint legalább hatan meghaltak és a sebesültek száma  közelíti a százat.  Szemtanúk szerint több jármű lángra kapott és üzletek is kigyulladtak a két, egymást rövid időn belül követő robbanásban.

A város szűk utcáin a rendőrök lövéseket adtak le a feltételezett tettesekre.

Helyi idő szerint csütörtök este ugyancsak Pesavarban, egy öngyilkos merénylő egy félkatonai ellenőrző posztnál robbantotta fel magát, kioltva öt rendőr életét. Egy sebesült a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy a merénylő gyalogosan közelítette meg a posztot, majd amikor észrevették, futásnak indult és a rendőrök közvetlen közelében felrobbantotta fel magát.

A merényleteket egy nappal azután követték el, hogy Lahorban egy öngyilkos merényletben meghalt 24 ember és további 300 megsérült. A merényletek elkövetőiként a pakisztáni tálibok jelentkeztek,  tettüket a kormányerők Szvat-völgyi offenzívájával indokolták.
(MTI)
(Fotó: MTI/AP/Mohammad Sajjad)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!