Külföld

2009.05.26. 17:32

Börtönfoglalás és fogolyszöktetés Mexikóban

Saucillo - Egy fegyveres osztag Mexikóban elfoglalt egy börtönt, és kiszabadított egy pár órával korábban gyilkosságért letartóztatott férfit - jelentette kedden a helyi sajtó.

Szausev Xénia

A legalább 15 fölfegyverzett emberből álló csoport Saucillo város börtönébe tört be az amerikai határon fekvő Chihuahua államban, és kiszabadított egy volt rendőrt, akit pár órával korábban fogtak el azzal a gyanúval, hogy meggyilkolt a városban egy fiatalembert. A börtön őreit lefegyverezték. A volt rendőrről úgy tudni, hogy egy banda tagja. 

Chihuahua állam az ország legveszélyesebb helye, a bandák harcot folytatnak egymással a határ túloldalán fekvő Texasba irányuló kábítószer-csempészet ellenőrzéséért. Tavaly Ciudad Juárez határvárosban 1650 embert gyilkoltak meg a bandák. 

Mexikó Zacatecas államában május 17-én volt egy ennél még nagyobb fogolyszabadító akció: biztonsági kamerák felvételeiből ítélve teljes közönnyel nézték végig egy börtön fegyőrei 53 közveszélyes bűnöző megszöktetését, s csak azután rántották elő fegyvereiket, hogy az elítéltekért érkezett gépkocsioszlop eltűnt a sötétség homályában.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!