Külföld

2011.09.19. 14:03

Boszorkányságért lefejezték

Boszorkányságért halálra ítéltek és karddal lefejeztek egy szudánit hétfőn a szaúd-arábiai Medinában - jelentette be a rijádi belügyminisztérium.

MTI

Abdel-Hamíd Huszeint a királyságban tiltott "boszorkányság és varázslás" vétkében találták bűnösnek - derül ki a SPA hírügynökség által közreadott minisztériumi közleményből.

E lefejezéssel 42-re nőtt idén a kivégzések száma Szaúd-Arábiában az AFP hírügynökség és az Amnesty International (AI) jogvédő szervezet adatai szerint. Június 10-én az AI azt közölte, hogy 27 embert végeztek ki az arab országban az év eleje óta, "ugyanannyit, mint 2010-ben összesen". Előtte, 2009-ben a hatóságok 67 kivégzést jelentettek be, 2008-ben pedig 102-t.

A nemi erőszak, a hitehagyás, a fegyveres rablás és a drogkereskedelem halállal büntetendő az ultrakonzervatív öbölmonarchiában, amely szigorúan alkalmazza a saríát, az iszlám törvénykezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!