Külföld

2009.09.21. 19:34

Diana hercegnőnek viszonya volt a francia elnökkel?

Párizs - Valóban viszonyt folytatott a néhai Diana hercegnő Valéry Giscard d'Esting korábbi francia elnökkel? Ez a pletyka tartja lázban Párizst, amiért nem más mint maga a politikus a felelős, akinek megjelenés előtt álló regénye egy képzeletbeli francia elnök és egy - persze szintén kitalált - walesi hercegnő románcát meséli el.

MTI

A 83 éves exelnök Le Princesse et le Président (A hercegnő és az elnök) című könyve október 1-jén jelenik meg. A regényben Giscard d'Esting magánéletéről fed fel részleteket, ezen belül is Diana hercegnővel a nyolcvanas években folytatott "különleges kapcsolatáról" - értesült a marianne2.fr internetes oldal. 
    
Az egykori államfő művében az elnököt Jacques-Henri Lambertye-nek, a hercegnőt pedig Patricia of Cardiffnak hívják. A két főszereplő a Buckingham-palotában ismerkedik meg, a hercegnő nem is akármilyen mondatokkal lép a politikus elé - értesült a Le Figaro című újság. 

"Tíz nappal az esküvőnk előtt a jövendőbeli férjem bevallotta, hogy szeretőt tart, és eldöntötte, hogy a házasságkötés után is folytatni akarja a kapcsolatot" - idéz a könyvből a konzervatív napilap. A könyvbéli hercegnő ezért úgy dönt, hogy ő is kalandba bocsátkozik. A kalandok egészen a rambouillet-i kastélyig vezetnek, amely a mindenkori francia elnök rendelkezésére áll. 
    
"És, ha mindez igaz lenne? Ez a kérdés feszíti a regényt" - véli a Le Figaro. "Csak egy kérdés marad: milyen messze mehet egy könyv a valóság és a fantázia összemosásában?" - mérlegelt a tekintélyes napilap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!