Külföld

2010.10.24. 07:43

Droglabor a kollégiumi szobában

Washington - Három fiatalt vettek őrizetbe rendőrök a washingtoni Georgetown Egyetem egyik kollégiumában, mert a gyanú szerint droglabort rendeztek be szobájukban.

MTI

Szombaton kora reggel riasztották a mentőket és a rendőröket, miután furcsa szag terjedt el az elsőévesek kollégiumában.

Az egyik szobában meg is találták a laboratóriumot, amelyről előbb azt hitték, hogy szintetikus kábítószert, a könnyen előállítható és függőséget okozó metamfetamint gyártottak vele. Aztán kiderült, hogy egy hallucinogén hatású drogot, a DMT néven ismert dimetiltriptamint próbáltak előállítani.

Hét ember, köztük három egyetemista volt kitéve ártalmas vegyi anyagok hatásának. Több órára kitelepítették a kollégium mintegy négyszáz lakóját. Senki nem sérült meg, a kampusz többi része rendben működött - mondta Julie Green Bataille, az egyetem szóvivője.

A három őrizetbe vett fiatal közül ketten az ominózus szoba lakói, a harmadik pedig látogató volt. Kábítószer előállításához szükséges tárgyak birtoklása lesz a vád ellenük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!