Külföld

2009.04.19. 08:46

Dúl a drogháború Mexikóban - megöltek nyolc rendőrt egy rabszállító elleni támadásban

Mexikó - Fegyveresek megtámadtak egy rabszállító rendőrségi autókonvojt Mexikóban, és megöltek nyolc embert a kísérő hatósági emberek közül, de a rabokat - köztük egy drogbárót - nem sikerült kiszabadítaniuk - közölte vasárnap a közbiztonsági minisztérium.

nincs nev

Négy rendőr, két nyomozó és két börtönőr halt meg a szombati támadásban. A konvojban kilenc rabot, köztük a Beltrán Leyva fivérek drogkartelljének egyik fontos alvezérét, Jerónimo Gámezt szállították, akit januárban fogtak el Mexikóvárosban. A gépkocsioszlop úti célja Nayarit szövetségi állam fővárosának, Tepicnek a börtöne volt. A fegyveres támadók három autóban utaztak, és nem sokkal azután támadták meg a rabszállítókat, hogy azok elhagyták a nayariti repülőteret. A rendőrségi konvoj a rabokkal együtt végül célba ért.

Mexikóban gyakran történnek hasonló támadások a fegyveres testületek ellen, de ritka az ilyen véres kimenetel. Az országban nagyon sok bűncselekmény, gyilkosság történik a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatban. Azóta, hogy Felipe Calderón mexikói elnök 2006-ban elrendelte: a hadsereg mintegy 45 ezer tagjának a kábítószer-ellenes küzdelemben kell részt vennie, több mint 10 ezer embert öltek meg a kábítószerrel összefüggésben.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!