Külföld

2012.02.08. 07:37

Egyre többen tiltják ki magukat a kaszinóból Olaszországban

Az olaszországi San Remo kaszinójában a játékszenvedélyben függők saját kitiltásukat kérhetik. A gazdasági válságban egyre többen kérik, hogy ne engedjék be őket a szerencsejáték-barlangba.

MTI

Elég aláírni a kaszinó titkárságának nyomtatványát és automatikusan életbe lép a "belépni tilos". A kaszinó bejáratánál álló kidobóemberek jól tudják, kit kell hátra fordítani.

Olaszország legismertebb, a ligúriai tengerparti városban működő kaszinója tíz évvel ezelőtt vezette be a játékfüggők kizárásának módszerét.

Régebben a rokonok kérelmezhették a kaszinótól, hogy a vagyont elherdáló családtagot ne engedjék be. Volt olyan eset is, amikor a kaszinó zárta ki a rulett betegeit. Az utóbbi három évben azonban négyszeresére nőtt azoknak a száma, akik önként kérik kitiltásukat. Számuk meghaladja a százat és főleg olyan játékosokról van szó, akik a félkarú rablónál töltötték napjaikat - mondta az Il Secolo XIX liguriai napilapnak Silvia Marcuzzo, a San Remó-i L'Ancora (Horgony) pszichoterápiai egyesület vezetője.

Az egyesület ötven, játékszenvedélyben függő személynek nyújt segítséget csoportterápiával és folyamatos ellenőrzéssel. "Hiába kéri valaki önként, hogy tiltsák ki a kaszinóból, a család segítsége nélkül senkinek sem sikerülhet egyedül. Attól, hogy valaki nem léphet be a kaszinóba, ezernyi más csábításnak engedhet: a kaparós szerencsejáték is függőséget okoz. Az vezet eredményre, ha a játékszenvedélyben függőknél nincs készpénz és egyetlen bankkártya sem" - hangoztatta Marcuzzo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!