Külföld

2012.11.16. 07:57

Élelmiszerhiány és éhínség Haitin Sandy távozása után (videóval)

A Sandy hurrikán a Karib-térségben okozta a legnagyobb károkat, leginkább Kubát és Haitit tépázta meg.

LiveInfo

A víz ugyan már visszahúzódott Haitin, de Latin-Amerika legszegényebb államában a helyzet továbbra is katasztrofális. A szigetország a mai napig nem heverte ki a 2010-es, a Richter-skála szerinti 7-es erősségű földrengést, majd az ezt követő kolera járványt és az Isaac trópusi vihar rombolását. Nemrég pedig a Sandy hurrikán pusztított végig a szigetországon. A hurrikán első kategóriás volt, amikor lecsapott a Haitire és összesen 71 halálos áldozatit követelt.

Sandy távozása után újabb heves esőzésekkel járó viharok érték el Haitit és az ország vezetése attól tart, az igazi válsághelyzet csak ezután várható. Múlt héten ismét áradások voltak az ország több részén az újabb esőzések miatt.

Az esőzések és áradások katasztrofális hatással volt a mezőgazdaságra, Haiti déli részén a banán- és kukoricatermés több, mint 70 százaléka veszett oda.

A Nemzetközi Vöröskereszt adatai szerint 6 790 ember kényszerült menekülttáborba és 15 000 otthon szenvedett károkat, melyek nagy része most is romokban hever. Körülbelül 1,2 millió embert fenyeget az éhínség és az alultápláltság. Az ENSZ 39 millió dollár azonnali segélyt nyújtott Haitinek a károk helyreállítására és humanitárius katasztrófa megelőzése.

Videó (a reklám után indul):

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!