Külföld

2010.07.21. 16:52

Elképesztő bálnatámadás Dél-Afrika partjainál - Összeroppantotta az árbocot

Dél-Afrika - Egy közel 10 méteres, 40 tonnás bálna vetette magát egy jachtra Fokváros közelében. Összeroppantotta az árbocot, majd elúszott. Személyi sérülés nem történt.

Napló Online

Ralph Mothes és Paloma Werner a Facebook oldalukon tették közzé először a fotókat. Állításuk szerint éppen felvételeket készítettek az úszó bálnákról, amikor az egyik tengeri emlős egyre közelebb és közelebb bukkant fel a hajójukhoz, mígnem egyenesen rávetette magát. Szerintük nem provokálták az állatokat, ám a dél-afrikai parti őrség vizsgálatot indított, hogy kiderítse a támadás okát.

Ralph és Paloma a BBC-nek elmondta, hogy szerintük az okozhatta a balesetet, hogy ezek a bálnák rossz látásuk miatt hang alapján tájékozódnak, és mivel a hajójuk motorja le volt állítva, a támadó állat egyszerűen nem vette azt észre.

- Csak amikor partot értünk tudatosult bennünk, hogy milyen szerencsések vagyunk, amiért túléltük az esetet - mondta Paloma a BBC-nek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!