Külföld

2009.11.12. 07:50

Észak-Korea szerint Dél-Korea "nagy árat" fog fizetni a tengeri incidensért

Szöul - Észak-Korea sajtója útján azzal fenyegette meg csütörtökön déli szomszédját, hogy "nagy árat" fog fizetni a két nappal korábbi tengeri incidensért.

MTI

"Nagy árat fognak fizetni azok, akik szeretnek a tűzzel játszani" - írta szerkesztőségi kommentárjában a Rodong Szinmun. A lap "szándékos és kitervelt provokációnak" nevezte a tengeri incidenst.

Egy másik phenjani újság, a Mindzu Csoszon is "súlyos következményekkel" fenyegette meg Szöult arra az esetre, ha továbbra is ellenségesen viszonyul Észak-Koreához. Egyik lap sem fejtette ki azonban, hogy mik lesznek ezek a következmények. 

Az összetűzésben állítólag dél-koreai gyorsnaszádok nyitottak először tüzet az észak-koreai haditengerészet egyik hajójára, mert az szerintük megsértette a vitatott határvonalat. Az északiak - akik szintén a határ megsértésével vádolják a másik felet - viszonozták a lövéseket, és tűzpárbaj bontakozott ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!