Külföld

2009.10.25. 14:27

Ezrek reggeliztek a hídon

Több ezren reggeliztek vasárnap Sydney-ben a Kikötő hídon, amelyet erre az alkalomra lezártak a forgalom előtt és most először gyepszőnyeggel borítottak be.

Kiss Nikolett

Az ausztrál metropoliszban minden év októberében megrendezésre kerülő élelmiszer fesztivál keretében reggelizett mintegy hatezer koránkelő az acélszerkezetű híd füvén.
A szerencséseket egy élelmiszeripari cég által rendezett sorsoláson választották ki, mintegy 45 ezren jelentkeztek, hogy részesei lehessenek a páratlan eseménynek. A résztvevők nem csak a saját maguk által hozott hazait fogyaszthatták el a szabad ég alatt, hanem Új-Dél-Wales állam legjobb élelmiszergyártóinak müzlijeit, joghurtjait, süteményeit is megkóstolhatták, és harmonika, trombita, valamint zongora szó mellett élvezhették a napfelkeltét, miközben körülöttük tehenek legelésztek.
"Csodálatos dolog a hidat ebből a szemszögből látni. Általában az ember az autójában ül, amikor átkel rajta" - lelkendezett az egyik résztvevő.
Nathan Rees új-dél-walesi miniszterelnök annak a reményének adott hangot, hogy a kora reggeli hídpiknik a jövőben fesztiváljuk részévé válik.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!