Külföld

2011.11.02. 08:22

Felgyújtották egy francia hetilap székházát

Felgyújtották a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap szerkesztőségét szerdára virradóra Párizsban - mondták el rendőrségi források.

MTI

Az épületre hajnali egy óra körül dobtak Molotov-koktélt, a tűz tönkretette a szerkesztőség informatikai rendszerét. A gyújtogatásban senki sem sérült meg, a nyomozás tovább folyik.

A Charlie Hebdo szerdán különleges kiadást jelentet meg a tunéziai választásokról. Az újság az en-Nahda tunéziai iszlamista párt győzelmét ünnepelve nevét Charia Hebdóra változtatta, és Mohamed prófétát "nevezte ki" főszerkesztőjévé. A hetilap egyik munkatársa, Charb szerint a gyújtogatás közvetlen kapcsolatba hozható az eheti számmal.

"A Twitteren és a Facebookon rengeteg fenyegető, sértegető és tiltakozó levelet kaptunk" - mondta, hozzátéve, hogy ezeket a szerkesztőség átadja a rendőrségnek.

Az újság már 2006-ban is kapott fenyegetéseket, amikor megjelentette a nagy port kavaró Mohamed-karikatúrákat. Ugyanakkor Charb szerint a szerdai szám "nem akkora horderejű, és sokkal komolytalanabb".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!