Külföld

2009.09.14. 10:56

Felipe Massa hamarosan gokartozhat

Róma - Kezelőorvosa szerint hamarosan visszatérhet Felipe Massa, aki súlyos balesetet szenvedett a Forma-1-es Magyar Nagydíj július 25-i időmérő edzésén.

MTI

"Néhány héten belül már gokartozhat, és biztos vagyok benne, hogy a jövő év elejére százszázalékos állapotban lesz" - jelentette ki vasárnap Dino Altmann.
    
A brazil pilóta ugyancsak bizakodóan nyilatkozott:
    
"Állandó kapcsolatban állok a Ferrarival, szükség esetén tanácsot is adok. Novemberben már szívesen elindulnék az Abu-Dzabi Nagydíjon, de egyelőre fontosabb, hogy a szervezetem kipihenje a sokkot."
    
Massa a mogyoródi időmérő edzésen szenvedett súlyos fejsérülést, miután fejen találta a szintén brazil Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó. A pilóta kocsijával 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. 

Koponyatöréssel szállították az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) Papp Károly utcai intézményének intenzív osztályára, ahol még aznap megoperálták. A tavaly világbajnoki ezüstérmes pilótát augusztus 3-án engedték haza Brazíliába. 
    
Felipe Massa helyét a 36 éves Giancarlo Fisichella vette át a Ferrarinál az idei szezon hátramaradt öt futamában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!