Külföld

2016.10.27. 05:42

Földrengés Olaszországban: Talabér Márta a helyszínen élte át a félelmetes élményt

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere szerda éjfél körül facebook-posztban tudatta, hogy biztonságban van. A polgármester S.Elpidio a Mareban, Várpalota testvérvárosában élte át a földrengést, ami számára azért is nehéz volt, mert kislány korában tapasztalt már hasonlót, méghozzá Veszprém megyében, Berhidán.

Forgács Ádám

"Vannak dolgok, történések az életben, amelyeket nem szeretnénk sohasem újból átélni. Enyémben biztosan ilyen volt a berhidai földrengés, amit 13 évesen tapasztalhattam meg sok ezer emberrel együtt. Utána két napig szó szerint a szabad ég alatt aludtunk, annyira félt anyukánk" - emlékezett posztjában Campanari-Talabér Márta.

A polgármester elárulta azt is, hogy 20 kilométerre a földrengés epicentrumától élte át újra a félelmetes élményt.

" A morajlás ismerős és egyben félelmetes volt, mégsem volt egyértelmű az első pillanatokban mi is történik. Hosszú másodpercekig tartott mindkettő, különösen a második, erősebb rengés(5,9). Az emberek nem estek pánikba, de az ijedtség mindenkin látszott. A csillárok 'hintáztak', a telefonvonalak percekig nem működtek. Az óvodák és az iskolák az érintett településeken, így Grottazzolinában és Sant' Elpidio a Mareban is zárva lesznek holnap" – számolt be tegnap a polgármester.

Ma megpróbáljuk telefonon is utolérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!