Külföld

2010.03.19. 19:05

Gera: ez lehet a legemlékezetesebb meccsem

Gera Zoltán szerint nemcsak ő emlékszik majd sokáig a Fulham-Juventus labdarúgó Európa Liga-nyolcaddöntő csütörtöki visszavágójára, hanem várhatóan az embereknek is erről a meccsről jut majd az eszükbe évek múlva.

MTI

"Nagyon boldog vagyok! Ami tegnap este történt, az nagyon nagy dolog. A csapatnak is, de nekem személyesen is. - írta pénteken a pepsifoci.hu internetes oldalon lévő blogjában a magyar futballista.

- Nem hiszem, hogy volt a pályafutásom során olyan meccs, ami ekkora feltűnést keltett volna Európában. A Juventust kiverni a kupából 1-3 után úgy, hogy a visszavágón is mi kerültünk hátrányba, ez komoly hírérték mindenhol. Egy ilyen meccsen két gólt szerezni nyilvánvalóan nagy dolog".

Gera előbb a 39. percben akcióból szerzett vezetést a szigetországiaknak, majd a 49. percben büntetőből kétgólosra növelte csapata előnyét, végül a 85. percben, immár a továbbjutást eredményező 4-1-es állásnál cserét kért.

"Hatalmas élmény volt, amikor a lecserélésemkor kórusban kiabálták a nevemet. Ez különösen fontos volt számomra, hiszen nem volt mindig így. Tavaly bizony sokszor nemtetszésüknek adtak hangot, ha pályára léptem. Nem sértődtem meg akkor sem, hiszen tisztában voltam azzal, hogy abban az időben nem úgy ment a játék, ami elvárható lett volna tőlem, amit elvártam magamtól" - írta Gera, aki elismerte: a Juventus vezető góljánál arra gondolt, hogy elúszott a továbbjutás.

A magyar támadó megemlékezett a kiállítás sorsára jutott Fabio Cannavaróval vívott párharcáról és az értékesített 11-eséről is:
"A kiállítás kapcsán csak arra emlékszem, hogy Cannavaro megrántott és a földre kerültem. Szegénynek tényleg nincs szerencséje velem, a magyar-olaszon is én jöttem ki jobban a párharcból. A tizenegyest azért én rúgtam, mert hiányzott Murphy és Dempsey, és az öltözőben a meccs előtt mondtam a srácoknak, hogy én vállalom. Azért általában nem szoktam hibázni, így magabiztosan álltam oda".

A Fulham az idegenben elszenvedett 3-1-es vereséget követően csütörtökön hazai pályán 4-1-re győzött, így 5-4-es összesítéssel került a legjobb nyolc közé, ahol a német bajnok VfL Wolfsburg vár rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!