Külföld

2009.06.02. 06:53

Háborús feszültség - Észak-Korea újabb rakétakísérletekre készül

Dél-Korea - A Yonhap dél-koreai hírügynökség értesülése szerint Észak-Korea újabb rakétakísérletekre készül. Dél-Korea legkorszerűbb rakétanaszádját vezényelte az Észak-Koreával határos tengeri szakaszra.

Szausev Xénia

A Yonhap hírügynökség kedden számolt be arról, hogy közepes hatótávolságú rakétakísérletre tettek előkészületeket az észak-koreai Kangvon tartományban, Anbjon bázison, alig 100 kilométerre Szöultól északkeletre.

Dél-koreai és amerikai illetékesek hétfőn azt közölték, hogy Phenjan egy hosszú hatótávolságú rakétát is tesztelni készül a Sárga-tenger partján fekvő Dongcsang-ri bázisról

Feszült helyzet

Dél-Korea legkorszerűbb rakétanaszádját vezényelte az Észak-Koreával határos tengeri szakaszra. A megsemmisítő tűzerővel rendelkező Jun Jung Ha járőr rakétanaszádot a Sárga-tengerre irányították - közölte a tárca szóvivője. Hozzátette, hogy a dél-koreai haditengerészet azonnal megtorol bármilyen észak-koreai provokációt a térségben.

A lépés hátterében a két ország között feszültség van, Észak-Korea déli szomszédját támadással fenyegette meg, és nyugati határainál láthatóan fokozta katonai tevékenységét.
(MTI)

(Fotó: AP/Ri Dzsin Man)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!