Külföld

2009.04.02. 04:48

Halál a tüntetésen - egy áldozata van a G20-csúcsot kísérő erőszakos tüntetéseknek

London - Egy ember meghalt a londoni G20-csúcsot kísérő szerda esti erőszakos tüntetések idején. Rendőrségi források szerint a férfi halálát egészségügyi probléma okozta.

nincs nev

A tájékoztatás szerint egy férfi összeesett a Bank of England (a brit jegybank) épülete közelében, ahol tüntetők este többször is összetűztek a karhatalommal. A biztonságiak a rendőrkordon mögé vitték az eszméletlen férfit, s megpróbálták újraéleszteni. Mentők ezután egy közeli kórházba szállították, ahol megállapították halálát. 

Rendőrségi források szerint a férfi halálát valószínűleg egészségügyi problémák okozták, de erre csak a boncolás után derül fény. 

A rendőrség közölte, hogy azért kellett a rendőrkordon mögé vinni a férfit, mert a tüntetők palackokkal dobálták a biztonságiakat. Operatőrök viszont arról számoltak be, hogy látták, amint tüntetők futnak el a földön fekvő férfi mellett, akinek közelében rendőrök voltak. 

A londoni G20-csúcsot több ezres, időnként erőszakba csapó tüntetés is előzte meg a londoni Cityben. A brit jegybank épületénél a tüntetők este többször is összetűztek a karhatalommal, és sokan megsérültek. Legfrissebb hírek szerint a rendőrség 32 tüntetőt őrizetbe vett. 

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!